headerimg

 

Familie Korting

De familie Korting schijnt oorspronkelijk rond 1800 uit Uedem (Duitsland) te zijn gekomen. De recente familie is waarschijnlijk afkomstig uit Horst maar komt in Aijen niet meer voor. Arnoldus Hermanus Korting is op 9 april 1843 in Aijen geboren in het huis dat nu adres Aijen 13 heeft.

Arnoldus (Nöl) was van 1909-1922 wethouder “Algemene zaken” en locoburgemeester van Bergen. Van beroep was hij bouwkundige met een eigen timmerwerkplaats en een klein aannemersbedrijf. De timmer-werkplaats werd in 1938 omgebouwd tot de Bakkerij van Jan Coppus, bijgenaamd “Jan den Bekker”.

Nöl Korting trouwde met Maria Gertrudis in ’t Ven. Uit dit huwelijk werden twee dochters geboren. Maria Helena en Gertrudis Korting. Maria Helena huwde met Johannus Marinus Geurts uit Vierlingsbeek. Oudste dochter Gertrudis, huwde met Johannes (Sjang) Cox in Bergen.

Maria Helena Korting en Marinus Geurts kregen twee zonen. In 1909 Arnoldus (Nöl) Geurts en in 1913 Renier (Rein) Geurts. Arnoldus (Nöl) werd burgemeester van Heythuysen. Nöl stierf op 69-jarige leeftijd in 1978. Tweede zoon Rein, werd gemeenteambtenaar in de gemeente Bergen. Rein stierf in 2004 op 91-jarige leeftijd. Hun vader, Marinus Geurts, is tijdens het Hoogwater van 1926, op jonge leeftijd (ca 40 jaar) aan longontsteking overleden.

De tweede zoon van Marinus en Maria, Renier (Rein) Geurts, huwde met Elisabeth van Bommel uit Bergen. Elisabeth van Bommel werd geboren in 1916 en stierf op 80-jarige leeftijd in 1996. Elisabeth was enigste dochter van gemeenteopzichter Michiel (Giel van Bommel). Uit het huwelijk van Renier (Rein) Geurts en Elisabeth van Bommel kwamen zeven kinderen. Dit waren Jeanne, Rien, Michiel (Giel) Marleen, Brigitte, Annemie en Arnold.

De jongste dochter van Nöl Korting en Maria in ’t Ven, Gertrudis Korting, trouwde met Johannes (Sjang) Cox. Uit het huwelijk van Sjang en Gertrudis kwamen twee kinderen, namelijk dochters Riek en Miet. Riek Cox huwde later met Jan Daemen. Jongste dochter Miet Cox huwde met Toon van Bon. Uit het huwelijk van Jan Daemen en Riek Cox werden twee kinderen geboren. Als oudste werd dochter Gerda Daemen geboren en daarna zoon Geert. Miet Cox trouwde met Toon van Bon, uit dit huwelijk kwamen ook twee kinderen, dochter Truus en zoon Hermanus (Manus).

Arnoldus H. Korting overleed op 29 maart 1925 in Venray. Een familielid van Korting was eigenaar van de weverij in Well. Nöl had een aannemersbedrijfje midden in Aijen. Hij bouwde onder andere de meisjesschool in Well. Er is in Aijen nog een straat naar deze man vernoemd, de "Wethouder Kortingstraat".