headerimg

 

Familie Ponjee

De familie Ponjee is al heel lang met Aijen verbonden.

 

Louis (Loet) Ponjee werd op 30-10-1898 geboren als vijfde telg van 12 kinderen uit het huwelijk van het echtpaar Jean Ponjee - Verstraelen. Hij trouwde op 08-06-1926 met Maria Zegers uit Holthees. Maria werd geboren op 01-05-1904. Hij leerde haar kennen op een schietwedstrijd van de schutterij in Holthees, omdat hij en zijn kameraad daar bleven hangen na de wedstrijd.

Loet en Marie kregen 10 kinderen, 6 zoons en 4 dochters. Een zeer wijs en hoog aangeschreven man in Aijen. Loet kreeg op 1 mei 1969 zelfs een onderscheiding met een zilveren eremedaille in de orde van Oranje Nassau, voor de bewezen diensten aan de gemeenschap en het 50 jarig lidmaatschap van het Gilde van Aijen. In 1925 bouwde de timmerman Loet zijn eigen huis op het Loar. Hij begon zijn eigen bedrijfje en bouwde dit uit tot een grote bouwonderneming met zelfs een betoncentrale.

Loet was een man die niets met auto’s had, al was de eerste auto in Aijen wel van de familie Ponjee. Na 1 rijles en een muurtje van de timmerwerkplaats dat stuk werd gereden heeft hij de auto afgezworen. Loet legde alles per fiets af en later met een brommer. De eerste telefoon in Aijen bij de familie Ponjee, was ook een primeur. Loet was een echte verenigingsman, hij zat in verschillende besturen of richtte verschillende verenigingen mee op. Op 6 juni 1979 overleed Louis Ponjee. Marie overleed op 2 november 1978.

 

 

Voor foto’s van familie Ponjee, klik hier.

 

 

 

 

Voor informatie over het bouwbedrijf, klik hier.

 

 

 

 

 

 

Voor het verhaal over Louis Ponjee, klik hier.