headerimg

 

Familie Wijnen-Kessels

Familie Jan Wijnen en Truus Kessels. Jan Wijnen werd geboren op 28 september 1909 in Bergen. Jan trouwde op 25 Oktober 1949 met Truus Kessels uit Well. Truus werd geboren op 19 Oktober 1912. Jan heeft als knecht gewerkt bij Lei Van Douveren op de Suykerberg. Toen hij trouwde met Truus hebben ze samen een korte tijd in de arbeiderswoning achter de boerderij van de familie Van Douveren gewoond. Toen de boerderij op de Sintelenberg gepacht kon worden, zijn ze daar een aantal jaren gaan wonen en boeren. Jan en Truus bleven kinderloos.

In 1958 koopt de familie Wijnen het boerderijtje van Michiel en Hanna Verrijdt. Michiel is bij de familie Wijnen blijven inwonen tot aan zijn dood in 1964. Ook Hanna heeft bijna tot het laatst van haar leven bij Jan en Truus gewoond. Toen ze ziek werd is ze nog voor korte tijd in Eldershome in Well geweest, waar ze op 27 augustus 1973 is gestorven. In 1960 is een nieuwe bungalow gebouwd en daarna is de oude boerderij gesloopt. De oude schuur staat er echter nog steeds.

Jan en Truus verkochten mestkuikens en groenten die verbouwd werden op het land. Jan was klein van gestalte, maar werkte hard. Hij ging ieder jaar een aantal keren op bedevaart naar Kevelaer, hij bad daarbij in het kapelleke van O.L. Vrouw van Zeven Smarten op De Kamp. Jan zette zich in voor de parochie en voor activiteiten met leeftijdsgenoten. Jan was een man die blijdschap en tevredenheid uitstraalde.

In 1976 hebben Jan Haumann geboren op 01 Juli 1950 te Well en Mariet Hesen geboren op 17 Februari 1953 te Aijen,( ze trouwden op 21 september 1973) , het bedrijf gekocht van de familie Wijnen. Jan Haumann was een neef Truus Wijnen-Kessels en tevens hun petekind. Jan en Mariet Haumann werkten ruim 12 jaar in het buitenland. In de jaren dat ze in het buitenland waren, hebben Jan en Truus Wijnen het bedrijf nog een aantal jaren voortgezet. Tussendoor is de bungalow ook nog jaren verhuurd geweest.

In 1989 zijn Jan en Mariet Haumann definitief op de Aijerdijk gaan wonen, echter eerst nadat de bungalow verbouwd werd tot een ruimer huis, dit omdat ze in Kenya drie kinderen hadden gekregen. Jan Wijnen en Truus Wijnen-Kessels zijn later naar Nieuw Bergen verhuisd. Jan Wijnen stierf daar, daags na Hemelvaart, op 29 mei 1987. Truus Wijnen-Kessels verhuisde na de dood van Jan naar een seniorenwoning ook in Nieuw Bergen, waar ze stierf op 19 maart 2004. Jan Haumann stierf na een ziekte op 29 december 2001. Mariet verhuisde in 2018 naar Well, nadat haar zoon Mart en zijn vriendin Jelle, het huis gekocht hadden.

 

 

Voor foto's van de familie Wijnen-Kessels, klik hier.