headerimg

 

Familie Hesen

De Familie Hesen is bij ieder wel bekend in en rondom Aijen. Math Hesen is geboren op 12 September 1910 in Bergen. Math trouwde op 22 April 1938 met Diny Heiligers uit Aijen. Dina werd geboren op 12 December 1909. Daardoor kwam hij op de boerderij van de familie Heiligers terecht. Uit dit huwelijk kwamen Annie, Ben, Jan, Joos en Sjaak. Aan het einde van de oorlog, op 13 December 1944 is Diny door een granaatinslag om het leven gekomen.

Na de oorlog trouwde Math op 22 Augustus 1946 met de zuster van Diny, Nelly Heiligers. Nelly werd geboren op 5 Januari 1914. Math en Nelly kregen samen nog vijf kinderen, Diny, Piet, Martien ( Mathje ), Wiel en Mariet.

Math overleed na een verkeersongeval op 12 November 1981 in Aijen. Math was hecht verbonden met de Aijense gemeenschap. Hij was lid van de Carnavalsvereniging De Sukerpinnen en was Gildebroeder en schutter van het Aijense Gilde.

Nelly's leven werd getekend door hard werken en zorgen voor een groot gezin. Voor zichzelf vroeg ze weinig, eenvoudig en bescheiden was haar levensstijl. De Tweede Wereldoorlog is "bepalend" geweest voor haar leven. Zij nam wat kwam en droeg wat het leven te dragen gaf. In haar kleine gestalte ging kracht schuil en een heldere geest. Nelly stierf op 90-jarige leeftijd, op 25 januari 2005 in Aijen.

Jacobus Heijligers werd geboren op 23 November 1907 op de boerderij in Aijen. Kubbus was de broer van Diny en Nelly, bleef op de boerderij werken en woonde in bij de familie Hesen. Kubbus Heijligers bleef vrijgezel. Hij deelde lief en leed met het grote gezin van zijn zus. Tot een half jaar voor zijn dood bleef hij daar inwonen, tot hij verhuisde naar Eldershome in Well. Daar stierf hij op 5 December 1989.

 

 

 

Voor foto’s van de familie Hesen, klik hier.

 

 

  

Voor meer informatie over de boerderij klik hier.