headerimg

 

Familie Pennings

Gerrit Pennings is geboren op 19 september 1932 in Groeningen. Nadat hij zijn opleiding als meubelmaker op de ambachtsschool had afgerond, kwam hij als 17-jarige via Huub Roosen (die al bij Loet Ponjee werkte), bij Loet in dienst. Een Jaar later op de Aijense kermis komt Gerrit in contact met Marietje Ponjee.

Marietje is de dochter van Loet en Marie en is op 22 maart 1934 in Aijen geboren. Op 14 april 1959 trouwen Gerrit en Marietje. Samen knapten ze in 1959, een van de arbeiderswoningen van Loet Ponjee op en gingen in de linker woning van de tweeondereenkapwoning wonen. Daar stichtten ze hun gezinnetje en kregen drie kinderen, Connij, Magaret en René.

Het waren kleine woningen, zeker voor een gezin met drie kinderen. Daarom is Gerrit, samen met een aantal mannen, in 1967 begonnen met het bouwen van een nieuw huis op een honderd meter afstand van de arbeiderswoningen. In 1967 verhuisde het gezin naar de nieuwe grote woning.

Later werd Gerrit uitvoerder bij bouwbedrijf Ponjee, dit heeft hij geruime tijd gedaan. Daarna werd zijn werkterrein de werkplaats waar hij nog lange tijd kozijnen, deuren en trappen heeft gemaakt op de machines aldaar. Gerrit werd ziek en uiteindelijk stierf Gerrit op 14 augustus 2008 in het ziekenhuis van Boxmeer.

 

 

 

Voor foto’s van de familie Pennings, klik hier.